Proquota

Uit Cncz
Ga naar: navigatie, zoeken

ProQuota, wat is dat?

Als je op een beheerde PC inlogt, worden vanaf de server je privé instellingen (Profile) naar die PC gekopieerd. Gedurende de sessie worden op de PC deze gekopieerde instellingen gebruikt en veranderd als dat nodig is. Als je vervolgens uitlogt, worden de (veranderde) instellingen terug naar de server gekopieerd. Log je later in op een andere beheerde PC dan worden deze instellingen naar die nieuwe PC gekopieerd en heb je je eigen instellingen weer beschikbaar.

ProQuota monitort de ruimte die je Profile op de disk inneemt. Omdat het kopiëren van het Profile tijd kost tijdens het in- en uitloggen en omdat de fysieke diskruimte beperkt is, is de hoeveelheid Profile ruimte beperkt.

Bedenk dat de backup software onderscheid maakt tussen de Home directories (H-schijf) en andere spullen, waarbij de Home directories voorrang krijgen. Zorg dus dat je belangrijke data altijd in je Home directory opslaat!

Wat kun je doen als je een ProQuota melding krijgt:

  • Voor Firefox en Thunderbird is het verstandig om ervoor te kiezen je gebruikersprofiel op te slaan in My Documents (= home directory = H-schijf)
  • Sla je documenten niet op op je desktop maar doe dat in je Home-directory.


Verder lijkt het me een goed idee om een pagina te maken waar "profile" nog even wordt uitgelegd, welke mappen daar precies onder vallen en wat veilig is om te verwijderen als je je profile wilt opschonen. Daar kan dan ook het gedeelte "wat te doen bij ee proquota melding" bij.