Mathematica

Uit Cncz
Ga naar: navigatie, zoeken

Mathematica is een wiskundig softwarepakket van Wolfram Research.

Een klein aantal afdelingen binnen de RU heeft gezamenlijk een netwerk-licentie gekocht voor het kleinschalig gelijktijdig gebruik van Mathematica. Als men meebetaalt aan de licentie, kan men bij C&CZ systeembeheer de installatie- en licentie-informatie krijgen. Incidenteel gebruik door anderen is toegestaan, omdat ook C&CZ 1 licentie aangeschaft heeft.

Het gebruik van Mathematica via de license server wordt gelogd. Als een afdeling structureel gebruik maakt van Mathematica, maar nog niet meebetaalt, kan men contact opnemen met Ben Polman. Hierbij is van belang hoeveel gelijktijdige gebruikerslicenties men aan wil schaffen.

Op de door C&CZ beheerde Linux PCs is Mathematica in /vol/mathematica te vinden. Op de MS-Windows PCs is Mathematica op de S-schijf (software) beschikbaar.

Om Mathematica onder Linux te gebruiken kan het nodig zijn om het X11 fontpad van het werkstation (de X server) aan te passen via: xset fp+ tcp/font-srv.science.ru.nl:7100. Het fontpad terugzetten kan met: xset fp default.