LimeSurvey

Uit Cncz
Ga naar: navigatie, zoeken
Limesurvey.jpg

Inhoud

Over LimeSurvey

Hoewel online enquêtes vooral bekend zijn als marketing tool, kun je ze veel breder inzetten. Denk bijvoorbeeld aan inschrijf-formulieren voor conferenties, verzamelen van research data, bestel-formulieren etc. C&CZ biedt studenten en medewerkers de mogelijkheid online enquêtes te houden. We maken hiervoor gebruik van LimeSurvey.

LimeSurvey is een open source web-applicatie. Een greep uit de feature list:

  • Verzenden van uitnodigingen, herinneringen per email
  • Meertalige enquêtes
  • Logica in de vragenlijst (vragen wel of niet afbeelden als...)
  • Film- of beeldmateriaal in de enquête gebruiken

Inloggen

Dit is de login-pagina van het beheers-interface van LimeSurvey:

https://survey.science.ru.nl/admin/

Per september 2015 is het niet langer nodig om toegang te vragen: alle Science accounts kunnen nu hier inloggen.

Gebruiksregels

Regel de volgende zaken voor het activeren een enquete:

  • Geef een enquete mail-adres op (Algemene instellingen > E-mail Beheerder). Vraag desgewenst een specifiek mail alias ons aan.
  • Stel een vervaldatum in (Algemene instellingen > Publicatie & Toegangscontrole > Vervaldatum/tijd). Dit helpt ons om te zien of er nog enquetes actief zijn.

Een enquete voorbereiden

Na het inloggen op het gebruikers-interface van LimeSurvey, heb je de mogelijkheid om nieuwe enquetes te maken, bestaande te bewerken en resultaten te bekijken / downloaden. Hier volgen een aantal tips om snel wegwijs te worden in LimeSurvey:

Nested interface

The structure of a survey in limesurvey is nested: survey > question groups > questions. At the top right of the user interface, you'll find selection list to choose the current survey, question group or question.

Vragengroepen

De algemene werkwijze na het aanmaken van een enquete is: een of meer vragengroepen toevoegen en dan vragen toevoegen. Het is niet mogelijk om vragen direct aan een enquete toe te voegen zonder tussenkomst van vragengroepen. Vragengroepen zijn verplichte kost! Dus eerst een vragengroep toevoegen en daarbinnen de vragen.

Online documentatie

Er is prima online documentatie beschikbaar. Begin met lezen hier op docs.limesurvey.org. Deze link wijst specifiek naar het gedeelte waar wordt uitgelegd hoe je enquêtes aanmaakt.

Spoedcursus van 10 minuten op Youtube

Deze heldere video-instructie laat zien hoe je je eerste enquête aan maakt. Bekijk op youtube